Betörés sorozat Somogyudvarhelyen:

"A csurgói térségből sorozatos lopásokról érkeznek hírek. Somogyudvarhelyen és Szentán sorozatbetörések voltak, az elkövetők mezőgazdasági kisgépekre specializálódtak.

Durvul a helyzet Somogyban. Ráadásul azonos módon követték el a bűncselekményeket mindkét településen, így elképzelhető, hogy ugyanazok a tettesek - mondta Horváth Ádám, csurgói őrsparancsnok helyettes. Éjszaka a kertek felől surrantak be, bozótvágókat, motorfűrészeket loptak el, más értékeket otthagytak.

Tíz feljelentés érkezett, noha máshova is betértek a hívatlan látogatók – a háziak látták a nyomokat –, de nem vittek el semmit – folytatta Horváth Ádám. – Somogycsicsóban pedig trükkös tolvajok károsítottak meg egy idős embert. Azt mondták: kecskét akarnak venni tőle. Kifigyelték, honnan veszi elő az autóstáskáját, és a benne lévő iratokkal és pénzzel együtt elemelték.

Horváth Ádám hangsúlyozta: tipikus eset ez, a nyugdíjasokat szemelik ki a tolvajok. A nyomozást nehezíti, hogy a sértett nem tudta pontosan hányan voltak, mivel jöttek, és nem azonnal jelentette az esetet a rendőrségnek, csak pár nap elteltével. A rendőrség keresi az elkövetőket."

Tovább: http://www.agroline.hu/hir/kinek-nem-inge-ne-vegye-magara